Eggcellent-recepten voor paasresten

De paasmandjes zijn gevuld, de snoepjes zijn al half opgegeten en de lente is in volle gang. Wat kunnen we nu precies doen met al die overgebleven eieren?! Eten maken natuurlijk! Bij NestFresh begrijpen we dat er maar een beperkt aantal eiersaladebroodjes is die een gezin kan verdragen. Denk buiten de broodtrommel met deze lekkere recepten voor paasresten.

DIY Ramen-bar

Nippy lentedagen vragen om een ​​warme kom ramen – en dan hebben we het niet over de soort van tien cent! Recepten voor troostmaaltijden zijn de beste oplossing voor na Pasen voor overgebleven eieren. Eén van de lekkerste recepten voor paasresten is eigenlijk Ramen! Probeer dit makkelijke zelfgemaakte ramen voor jezelf.

Bereid uw ingrediënten voor met:

  • 2 grote hardgekookte eieren
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetl vers geraspte gember
  • 4 kopjes natriumarme kippenbouillon
  • 4 ons shiitake-paddenstoelen
  • 1 eetlepel natriumarme sojasaus
  • 3 (5,6 ounce) pakjes gekoelde Yaki-Soba-noedels
  • 3 kopjes babyspinazie
  • 1 wortel, geraspt
  • 2 eetlepels gehakte bieslook

Omdat de eieren de echte MVP van dit recept zijn en de ramen een romige bouillon geven, begin je met schillen en halveren. Laat vervolgens de olijfolie op middelhoog vuur sudderen en voeg knoflook en gember toe, gevolgd door kippenbouillon, champignons, sojasaus en 3 kopjes water. Breng aan de kook en laat 10-15 minuten sudderen, of tot de champignons zacht zijn geworden. Roer de noedels en groenten erdoor, kook nog eens 5-10 minuten (regelmatig roeren), garneer met eieren en serveer per kom.

Eierensalade 2.0

Lunchideeën voor na Pasen hoeven niet saai te zijn! Hardgekookte eieren zijn een veelzijdige aanvulling op elke sandwich. Probeer een variant op een comfortfood-klassieker met gezond Broodjes avocado-eiersalade.

Bereid eenvoudigweg:

  • 1 grote avocado, geschild, ontpit en in fijne blokjes gesneden
  • 3 hardgekookte eieren, grof gehakt
  • 2 eetlepels rode ui, gehakt
  • 2 eetlepels mayonaise (voor een caloriearm alternatief kun je de mayonaise weglaten en genieten van romige avocado als uitstekende vervanger!)
  • 1 eetl bieslook, fijngehakt
  • 1 eetl peterselie, gehakt
  • 1 theelepel citroensap
  • Snufje zout en peper
  • Beleg met verse spinazie, spruitjes of sla en serveer op je favoriete brood. Wij raden zuurdesem of stevige volkoren aan!

Dit recept zit niet alleen boordevol omega-3-antioxidanten en verse groenten, maar is ook zo lekker dat zelfs de kinderen ervan kunnen genieten. Probeer het als theesandwiches, gesneden met koekjesvormpjes. De leuke vormen voegen een perfecte touch toe aan elke lunchroutine.

Vier de zomer vroeg met aardappelsalade van wereldklasse

Nu Pasen voorbij is, staan ​​de zomerse picknicks voor de deur. Een van de populairste recepten voor paasresten? Aardappelsalade natuurlijk. Krijg een voorsprong op de lijst met bijgerechten op je blockparty met de ultieme recept voor aardappelsalade en gebruik een paar van die kleurrijke eieren!

Het enige wat je nodig hebt is:

  • 6 middelgrote Yukon Gold-aardappelen, in vieren
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 2 grote stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
  • 1/2 kopje uien, fijngesneden
  • 5 hardgekookte eieren, gepeld
  • 1½ kopje mayonaise
  • 1 eetl gele mosterd
  • 1 theelepel selderiezaad
  • 1 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • Een snufje paprikapoeder ter garnering

Kook de aardappelen gedurende 15 minuten op de hoogste stand, dek af en laat nog eens 25 tot 30 minuten op laag vuur staan ​​tot ze zacht zijn. Snijd in blokjes en meng met selderij en ui, en combineer vervolgens met mayonaise, azijn, mosterd, zout en peper in een grote kom. Roer de eieren erdoor en garneer met paprika! Dek af en zet minimaal 4 uur in de koelkast.

Deze klassieke aardappelsalade heeft een pittige mayo-mosterd-kick en veel gezonde groenten voor extra knapperigheid. Eén hap en dit recept wordt meteen een barbecuetraditie!

Heerlijke aardappelsalade met eieren op de keukentafel

Boerderij verse ontbijtkom

Als u recepten voor paasresten overweegt, vergeet dan het ontbijt niet! Eieren zijn zoveel meer dan ontbijt, maar dat betekent niet dat we geen klassiek ochtendmaal kunnen bereiden. Als niets anders dan een gezellige ontbijtklassieker voldoende is, dit kakelverse, vegetarische ontbijtkomrecept is de perfecte oplossing.

Snijd deze smakelijke ingrediënten:

  • 2 hardgekookte eieren, gehakt
  • 1/2 grote avocado, gehakt
  • 1 flinke eetlepel rode ui, fijngehakt
  • 1 flinke eetlepel rode paprika, fijngehakt
  • Een snufje zeezout en gemalen peper

Als je echt voor groen wilt gaan, gooi er dan een handvol spinazie naar smaak bij.

Heb jij favoriete recepten voor paasresten? Deel uw creaties met ons en uitchecken nog meer fantastische recepten van je vrienden bij NestFresh!

Eieren-koken.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0
Shopping cart