
September is de Beter Ontbijt Maand, dus we dagen je uit om de hele maand een gezond, voedzaam ontbijt tot onderdeel van je dagelijkse routine te maken. Met deze snelle, gemakkelijke recepten kunt u uw dag beginnen met een beter ontbijt.
Gelaagde ontbijtsandwich met hardgekookt ei
Ingrediënten:
• 1 hardgekookt NestFresh-ei, in plakjes gesneden
• 1 Roma-tomaat, gehakt
• 1 komkommer, in plakjes gesneden
• Geraspte kaas naar keuze
• Verse kruiden naar keuze
• Zout en peper naar smaak
• Pitabroodje of toast
Routebeschrijving:
1. Snijd het hardgekookte ei en de komkommer in plakjes. Snijd vervolgens de tomaat.
2. Leg de hardgekookte eierplakken in een pitabroodje of op toast.
3. Voeg vervolgens komkommer en tomaat toe. Bestrooi met kaas, verse kruiden en zout en peper
Avocado-ontbijt Pita
Ingrediënten:
• 1/2 rond pitabroodje
• 1 groot NestFresh-ei
• 1 handvol babyspinazie
• 1/4 middelgrote avocado
• Sriracha hete saus, naar smaak
• Zout en peper, naar smaak
Routebeschrijving:
1. Kook het ei in een koekenpan op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg vlak voordat je het uit de pan haalt sriracha of je favoriete hete saus toe.
2. Terwijl het ei kookt, snijd je de avocado in plakjes. Plaats de avocadoplakken in de pita en strijk ze met de achterkant van een lepel of mes over het oppervlak van één kant van de pita.
3. Vul ook de spinazie en het ei in de pitabroodje. Serveer zoals het is of bak de pitabroodje aan beide kanten in de koekenpan om hem knapperig te maken.
Eierontbijtbekers op 2 manieren
Ingrediënten
Baseren:
• 12 grote NestFresh-eieren
• 2 eetlepels fijngesneden ui (rood, wit of geel/bruin)
• Zout en peper naar smaak
Tomaat Spinazie Mozzarella:
• 1/4 kop verse spinazie, grof gehakt
• 8 druiven- of kerstomaatjes, gehalveerd
• 1/4 kop geraspte mozzarellakaas
Bacon Cheddar:
• 1/4 kopje gekookt spek, gehakt
• 1/4 kopje geraspte cheddarkaas
Routebeschrijving:
1. Verwarm de oven voor op 350 ° F. Spuit een muffinvorm met een inhoud van 12 kopjes lichtjes in met anti-aanbakoliespray.
2. Klop de eieren en de ui in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper.
3. Voeg het eimengsel halverwege toe in elk bakblik van een ingevette muffinvorm.
4. Verdeel de drie toppingcombinaties elk in 4 muffinbekers.
5. Bak gedurende 20 minuten.
6. Serveer OF bewaar in een luchtdichte verpakking in de koelkast gedurende maximaal 4 dagen en verwarm opnieuw wanneer u klaar bent om te serveren.